Overslaan naar content

Collega's aan het woord

Benieuwd hoe onze mensen het werken bij Dalsem ervaren? Lees hier de verhalen van medewerkers van verschillende afdelingen binnen Dalsem. 

Ruud Vissers - Systems Engineer & Sustainability Manager

Min of meer per toeval kwam ik in 2006 bij Dalsem terecht. De kassenbouw was nieuw voor me, maar de complexiteit van installatie, klimaat, seizoen en gewas heeft me sindsdien leuke uitdagingen opgeleverd. Binnen het bedrijf heb ik veel vrijheid gekregen processen te optimaliseren en me te ontwikkelen om invloed te kunnen geven hoe ons product aan te passen naar wat er in de toekomst nodig zal zijn.

 De glastuinbouw zal de komende jaren steeds belangrijker worden voor de toekomst van onze aarde. In de komende decennia zal de bevolking blijven groeien, terwijl ook de index van menselijke ontwikkeling wereldwijd toe zal nemen. Daarmee zal wereldwijde de behoefte aan veilig, eerlijk voedsel sterk toenemen. Onze projecten kunnen bijdragen in het voorzien in die behoefte. Sinds de overname door COFRA, begin 2022, zijn we intensiever en creatiever bezig methoden te vinden die voorziening op een duurzame manier vorm te geven.

Zelf sta ik midden in de actie op het gebied van duurzame innovaties. Kassen zijn een prachtige tool om op bijzondere plekken op een kleine oppervlakte een grote teeltopbrengst te behalen, met minimaal gebruik van water en pesticiden. Ik richt me op het finetunen van onze kasoplossingen, waarbij ik altijd zoek ben naar manieren om energieverbruik van onze projecten te verminderen en de CO₂-uitstoot te beperken. Het gaat erom de ecologische voetafdruk tijdens de gebruikersfase van onze projecten drastisch te verlagen, aangezien daar onze grootste impact ligt.

Het met een team tackelen van technische uitdagingen om bij te dragen aan een duurzamere wereld vind ik het leukste aan mijn werk. Soms zijn de eerste stappen klein, maar elke stap vooruit in de richting van een groenere toekomst is een goede.

Ruud

Lisette verhaegen Hr manager

Bij Dalsem heb je de kans om je in te zetten voor projecten die écht impact hebben op mens en planeet. Onze duurzame kasprojecten dragen bij aan het aanpakken van mondiale uitdagingen, zoals de groeiende behoefte aan voedsel, het verminderen van energie- en waterverbruik en het terugdringen van CO2-uitstoot.

Binnen Dalsem staat gemeenschappelijke doelgerichtheid centraal, wat resulteert in een cultuur van collegialiteit en zorg voor elkaar. Ons team bestaat uit gedreven individuen met passie en energie, die bereid zijn extra inspanning te leveren om bij te dragen aan een betere wereld en het bereiken van onze gezamenlijke doelen.

Als je bij ons komt werken, word je ondersteund op jouw reis binnen ons bedrijf. We bieden begeleiding waar nodig, zodat je kunt groeien, bloeien en vooral plezier hebt in wat je doet.

Gerard van der Windt Manager productie

Als stagiair begonnen en nu, 38 jaar later, ben ik productiemanager bij Dalsem. Dat had ik als MTS’er elektrotechniek nooit gedacht. De afwisseling in mijn werk, van techniek en planning tot het begeleiden van nieuw talent, maakt elke dag interessant. Als praktijkopleider bij een erkend leerbedrijf haal ik veel energie uit het zien groeien van jongeren.

Bij Dalsem draait het om meer dan alleen werk. We hebben een uniek teamgevoel; we zijn een hechte club waar iedereen voor elkaar klaarstaat en waar we denken in oplossingen, niet in problemen. Naast het harde werken is er ook veel ruimte voor gezelligheid met het team.

Door de jaren heen heb ik gezien dat je bij Dalsem echt kunt groeien, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Mijn eigen loopbaan is het bewijs. Dit is een plek waar hard werken loont en waar je echt vooruit kunt komen.

Gerard - Manager Productie

mike van lith lascoordinator

Wat mijn werk bij Dalsem zo leuk houdt, is dat geen dag hetzelfde is. Ik start met plaat- en buismateriaal en eindig met een compleet product. Dit kan variëren van complete ketels waar we twee maanden mee bezig zijn tot verdeelstukken die ongeveer vier weken in beslag nemen. Het is fascinerend om te zien hoe iets vanaf de grond wordt opgebouwd in slechts een paar weken. Dit verschilt enorm van veel andere lasbanen, waar je vaak aan kleinere series werkt of steeds hetzelfde doet.

Als lasser bij Dalsem doe je meer dan alleen lassen; ik ben ook constructiebankwerker en bedien alle benodigde machines zelf. Deze rol vereist steeds meer kennis; ik heb inmiddels 16 lasopleidingen voltooid dankzij Dalsem. Hierdoor kan ik aan vrijwel alles werken, wat mijn werk enorm interessant maakt.

Aan het eind van de week is er tijd voor een biertje met collega's. Sommigen zie ik ook buiten werk; het is gewoon gezellig. Deze mix van professionele groei, uitdagende projecten en een fijne werksfeer zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.

Carolina Costa - Modelleur

When I joined Dalsem two years ago, my aim was clear: to use my skills in a place where they could make a real difference. My background in civil engineering didn't cover greenhouses, so stepping into this role meant starting from scratch in many ways. The opportunity to work towards sustainability on a global scale drew me in.

Learning about greenhouses was a big leap from what I knew, but my colleagues were there to help me from the beginning. Their willingness to share knowledge made it possible for me to get up to speed. This support was essential in bridging the gap between my previous experience and the needs of my new role.

Bringing my 3D engineering skills to the table allowed us to work smarter. By integrating these techniques, we've been able to cut back on materials and time, making our projects more precise and efficient. It's been rewarding to see the practical impact of applying my expertise in a new context.

In the engineering department we have a friendly atmosphere with both Dutch and expat colleagues like me. My colleagues have been invaluable in helping me navigate personal challenges, such as choosing the right school for my children, buying a house and also learning about Dutch culture and language. This showcases a sense of fellowship that reaches beyond just our work responsibilities.

Reflecting on my journey, it's clear that Dalsem is more than just a place of work. It's where personal growth intersects with collective goals. The sense of community here, combined with the commitment to making a tangible impact, makes Dalsem a unique place to build a career for me.

Carolina - Engineer