Overslaan naar content

Proposal Engineer

Op locatie, Hybride
 • Den Hoorn, Zuid-Holland, Nederland
Engineering

Functieomschrijving

Vacature: Proposal Engineer

Bij Dalsem streven we naar een duurzame revolutie in de glastuinbouwsector. Onze state-of-the-art hightech kassen zijn de voorhoede van technologische vooruitgang en duurzaamheid, volledig door ons ontwikkeld met systemen voor lucht, water, licht, warmte en CO2-beheer. Met kassen die gemiddeld 20 hectare beslaan, zetten we nieuwe standaarden voor omvang en efficiëntie. Het kloppende hart van onze organisatie is onze fabriek in Den Hoorn, waar ook ons hoofdkantoor is gevestigd - een plek waar het ontwerp start en het eindproduct de deur uit gaat. Alles onder één dak.

Sinds 2022 zijn wij onderdeel van Cofra’s Sustainable Food Group, een family office met lange horizon. Onze visie: Internationaal marktleider worden in sustainable greenhouses. Om de toekomstplannen in goede banen te leiden, breiden we ons team uit met een ervaren Proposal Engineer.


De Functie

Als Proposal Engineer bij Dalsem speel je een cruciale rol in het sales- en business development proces. Je primaire verantwoordelijkheid is het maken van overtuigende en gedetailleerde voorstellen in antwoord op verzoeken van potentiële klanten. Je analyseert klantbehoeften, maakt technische berekeningen, stelt kostenramingen op en zorgt ervoor dat alle voorstellen voldoen aan de gestelde eisen en kwaliteitsnormen. Je werkt nauw samen met sales en engineering om tot de beste technische en commerciële oplossingen te komen. Hierbij sta je stevig in je schoenen en ben je in staat om technische aspecten met leveranciers en interne teams te bespreken.


Jouw takenpakket omvat:

 • Analyseren van klantbehoeften en verkoopoffertes: Begrijpen van de eisen van de klant, inclusief het beoordelen van technische specificaties, projectscopes en andere relevante documenten.
 • Technische berekeningen: het maken van technische berekeningen voor kassen en bedrijfspanden met behulp van het Casta programma. Berekeningen maken voor kassenbouw en schermdoekinstallaties.
 • Kostenraming: Inschatten van de kosten die gepaard gaan met de voorgestelde oplossing, inclusief materiaalkosten, arbeidskosten en alle andere projectkosten.
 • Documenten opstellen: Schrijven en opmaken van voorstellen voor glastuinbouwprojecten, ervoor zorgen dat ze duidelijk, beknopt en professioneel zijn. Het voorstel bevat technische details, tijdlijnen van het project, prijzen en andere relevante informatie.
 • Naleving: Zorgen dat het voorstel voldoet aan alle eisen en controleren of alle benodigde documentatie en certificeringen zijn opgenomen.
 • Kwaliteitsborging: Beoordelen van het voorstel op nauwkeurigheid en kwaliteit, controleren op eventuele fouten of inconsistenties voordat het wordt ingediend.
 • Cliëntmeetings: Deelnemen aan vergaderingen of onderhandelingen met de klant om vragen te beantwoorden of aanvullende informatie te verstrekken.


Wat maakt deze rol uniek?

Werken bij Dalsem biedt je de kans om te werken aan grote, innovatieve projecten waarbij alle disciplines binnen een hightech kas in huis ontwikkeld worden. Denk hierbij aan irrigatie, klimaatbeheersing (verwarming/koeling), staalconstructies, schermsystemen, elektrotechnische installaties, verlichting en meer.

Je krijgt de kans om deel te nemen aan projecten met een internationale impact. We leveren projecten over de hele wereld en werken soms met lokale partijen voor complexe oplossingen, zoals het realiseren van de aansluiting op het hoogspanningsnet voor een hightech kas in Nieuw-Zeeland. Dit betekent dat je samenwerkt met de afdelingen inkoop en engineering, maar ook direct in gesprek gaat met lokale partijen om prijscalculaties en technische details te bespreken; zo kom je in aanraking met verschillende culturen en markten.

Bij Dalsem bieden we volop mogelijkheden voor professionele groei en ontwikkeling. Wij investeren in onze medewerkers en bieden een werkomgeving waarin je kunt groeien en jezelf kunt ontwikkelen. Je werkt aan projecten van wereldklasse en hebt direct impact op de toekomst van de glastuinbouwtechnologie.


Vereisten

Wat breng je mee?

Je hebt een sterke technische achtergrond, bij voorkeur in de (glas)tuinbouwsector, en kennis van kostenramingstechnieken voor het ontwikkelen van accurate prijzen voor offertes. Ervaring met Casta is een must, aangezien dit ons belangrijkste programma is voor berekeningen en ontwerpen. Je bent analytisch, klantgericht en hebt oog voor detail. Daarnaast ben je in staat om met leveranciers en interne teams technische inhoudelijke gesprekken te voeren.


Verder beschik je over:

 • Een HBO-diploma in werktuigbouwkunde of een ander relevant technisch vakgebied, gecombineerd met enkele jaren ervaring binnen proposal engineering.
 • Kennis van het werken met AutoCAD.
 • Sterke communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden.
 • Je bent een teamplayer die veeleisende klanten op een professionele manier ondersteunt.
 • Je bent open-minded, flexibel, proactief en in staat om te multitasken.
 • Vaardigheid in Engels en Nederlands, zowel schriftelijk als mondeling.


Competenties

Je bent:

 • Verantwoordelijk en hebt oog voor detail: Je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en zorgt voor nauwkeurigheid en kwaliteit in alles wat je doet.
 • Analytisch en nauwkeurig: Je kunt technische specificaties interpreteren en gedetailleerde berekeningen maken.
 • Innovatief en technisch onderlegd: Je weet nieuwe ideeën en technologieën effectief te integreren in het ontwerpproces.
 • Samenwerkingsgericht en communicatief vaardig: Je werkt graag samen met verschillende teams en bent goed in het communiceren van je ideeën.
 • Flexibel en goed in tijdmanagement: Je kunt je tijd efficiënt beheren en projecten op tijd afronden.
 • Tech savvy: Je hebt een sterke kennis van Excel en kunt processen automatiseren om efficiëntie te verhogen.


of